امروز: سه شنبه 28 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

دانلود مقاله بیماری پنبه

دانلود مقاله بیماری پنبه دسته: کشاورزی و زراعت
بازدید: 6 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 35 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22

در كشور ما نیز پنبه یكی از مهمترین منابع صادراتی غیرنفتی است، چنانچه پنبه به روش صحیح و پیشرفته تولید شود، محصول پربركتی است كه نه تنها درآمد خوبی برای كشاورزان تامین خواهد كرد، بلكه محصولات فرعی و صنایع وابسته به آن می‌تواند سهم مهمی در بالا بردن سطح اقتصاد كشور داشته باشد در این زمینه فعالیت‌های مختلفی نظیر صنایع پنبه پاك‌كنی، روغن‌كشی، تهیه غذا

قیمت فایل فقط 27,300 تومان

خرید

مقدمه

عموماً در شرایط مختلف، عوامل تولید  موجود و در دسترس (اعم از انسانی و غیرانسانی)، با محدودیت روبرو می‌باشد. با توجه به رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای مواد غذایی، یك مشكل مهم محدودیت عوامل تولید است. این محدودیت‌ها، استفاده مطلوب و بهینه از منابع تولید كشاورزی را از طریق انجام تحقیقات مناسب برای افزایش كارایی عوامب تولید ضروری می‌نمایاند.

زراعت پنبه و صنایع وابسته به آن در اقتصاد كشاورهای در حال توسعه به دلیل ایجاد اشتغال و افزایش درآمد، اهمیت دارد. در ضمن دانه پنبه یك منبع مناسب برای تامین پروتئین و روغن موردنیاز در تغذیه بسیاری از این كشورها بوده و از ایننظر پنبه بعد از سویا قرار دارد.

پنبه در حال حاضر در 75 كشور كه 70 كشور از آنها جزو كشورهای درحال رشد محسوب می‌شوند، تولید می‌گردد و تعداد افرادی كه تنها در این كشورها به نحوی از این محصول امرار معاش می‌كنند، حدود 200 میلیون نفر برآورد شده است. بدین ترتیب سهم پنبه در كمك به اقتصاد و پیشرفت جامعه روستایی در جهان سوم قابل توجه می‌باشد.

در كشور ما نیز پنبه یكی از مهمترین منابع صادراتی غیرنفتی است، چنانچه پنبه به روش صحیح و پیشرفته تولید شود، محصول پربركتی است كه نه تنها درآمد خوبی برای كشاورزان تامین خواهد كرد، بلكه محصولات فرعی و صنایع وابسته به آن می‌تواند سهم مهمی در بالا بردن سطح اقتصاد كشور داشته باشد. در این زمینه فعالیت‌های مختلفی نظیر صنایع پنبه پاك‌كنی، روغن‌كشی، تهیه غذای دام، نساجی و فرآورده‌های دیگری را می‌توان نام برد كه همگام با افزایش تولید، در بالا بردن سطح اشتغال و درآمد ملی تاثیر دارد. اگر این منافع با ارزی كه از صدور مازاد آن حاصل می‌شود، درنظر گرفته شود، اهمیت اقتصادی این محصول بیشتر مشخص می‌شود.

تاریخچه پنبه در ایران

به لحاظ سنویت، تاریخچه دقیقی در دست نیست، ولی هرودوت در تاریخ نوشته است كه یكی از دلایل پیروزی سپاه ایران در جنگ‌های صحرایی بر سپاه رومیان، این بوده كه لباس آنها از جنس پشم شیشه نبوده است. در دست نوشته‌ای اسلامی به كشت پنبه در نواحی ساوه و شوشتر اشاره شده و اولین پنبه از هندوستان در سال 1282 به ایران وارد شد. با آغاز مشروطیت و آغاز روابط ایران با سایر كشورها، واردات بذر پنبه نیز آغاز شد.

در سال‌های 1342.43، تولید پنبه در ایران به 152 هزارتن رسید. در سال 1345 كه سال سیاه پنبه ایران است، در منطقه گرگان آفت كرم خاردار شروع به طغیان كرد و تمامی مزارع پنبه را از بین برد كه خوشبختانه با اعلام قرنطینه و سمپاشی جدی، تا به حال اثری از آن پیدا نشد.

بیشترین و بهترین ركود تولید پنبه در ایران، متعلق به سال 1353 است. ركود تولید در این سال به 50 هزارتن رسید. متاسفانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، صادرات پنبه كه سالیانه بیش از 15 هزارتن بود، از رونق افتاد و پنبه به عنوان دومین محصول صادراتی كه بعد از نفت جایگاه خود را از دست داد و تا به حال هنوز نتوانسته‌ایم نه به این ركورد، بلكه از رقم ناچیز 50 هزارتن نیز پا را فراتر ننهادیم.

مشخصات گیاهشناسی پنبه

پنبه گیاهی گلدار، دولپه، از خانواده Malvaceae و از جنس Gossypium است. این جنس دارای 4 گونه زراعی است كه هر یك دارای عملكرد و خصوصیات متفاوتی هستند. به عنوان مثال Gossypium herbaceum گونه‌ای دیپلوئید و متحمل به استرس است، در حالی كه Gossypium bombadence رقمی تتراپلوئید و دارای الیاف بسیار بلند و متحمل به بیماری‌هاست(1).

ارقام وحشی پنبه نیز دارای صفات مطلوب متعددی نظیر مقاومت به استرس كم‌آبی و شوری یا فقر خاك هستند كه انتقال این گونه صفات از طریق به‌نژادی از ارقام وحشی به ارقام زراعی به دلیل ناسازگاری بین این ارقام و یا سقط جنین امكام‌پذیر نیست(2.3). برطرف نمودن ناسازگاری‌های موجود و تولید هیبریدهای جدید، تنها به طریق كشت بافت ممكن است. یكی از اصول اولیه در بكارگیری تكنیك كشت بافت در اصطلاح گیاهان زراعی، قابلیت كالوس‌زایی و باززایی است (7).

پنبه از جمله گیاهانی است كه از قابلیت بسیار پایینی برخوردار است (5.11). پنبه و چگونگی رشد این گیاه، بستگی به شرایط جوی دارد. می‌تواند به عنوان یك گیاه یكساله رشد كند (در مناطق معتدل و سردسیر) و یا می‌‌تواند به عنوان یك گیاه چندساله و دائمی ادامه حیات دهد (گرمسیر).


قیمت فایل فقط 27,300 تومان

خرید

برچسب ها : دانلود مقاله بیماری پنبه , تاثیر حرارت بر پنبه , نكات فنی در زراعت پنبه , كوددهی در مزارع پنبه , نور در پنبه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر